De WK-campagne van Marokko eindigt met een nederlaag tegen titelverdediger Frankrijk

De WK-campagne van Marokko eindigt met een nederlaag tegen titelverdediger Frankrijk

 

De heroïsche WK-campagne van Marokko kwam woensdag tot een einde toen de Atlas Lions in de halve finale met 2-0 werden verslagen door titelverdediger Frankrijk. In alle opzichten heeft Marokko niet het recht om zo ver te komen op het WK. Een vroeg doelpunt van Theo Hernandez en een late aanraking van invaller Randal Kolo Muani bezorgden titelverdediger Frankrijk de overwinning op het WK 2022. Het dappere Marokko-team, dat Afrikaanse WK-geschiedenis schreef tijdens het WK 2022. Longen zwoegen als ze woeden tegen het stervende licht.Kroatië voetbalshirts 2022

Bij het laatste fluitsignaal omhelsde de Marokkaanse coach Walid Regraj zijn tegenstander, de Franse coach Didier Deschamps, die de Blues zojuist naar hun tweede opeenvolgende WK-finale had geleid. Wie het WK-shirt van 2022 draagt, kan boos zijn dat hij de finale niet haalt. Maar de Atlas Lions verbrijzelden het ongrijpbare glazen plafond tijdens het WK tegen Portugal met hun onberispelijk spelmaken en verdedigende wil, creatieve passes vanaf het middenveld, snelle aanvallen en overweldigende supportdrukte. Franse ploeg. Voor de Marokkanen was het resultaat in de halve finale hun beste prestatie op het WK; in feite was het de beste prestatie ooit van een Afrikaans land. Dus de fans die de WK-truien van 2022 droegen, vierden weer de hele nacht feest.

"We hebben alles gegeven en dat is het belangrijkste", zei Marokko-coach Walidre Graj. "We hadden wat blessures. We betaalden voor de kleinste fout." In Revere, een stad die voor ongeveer 10 procent uit Marokko bestaat, verzamelden zich tientallen fans in de aula van de Beachmont Veterans Memorial School om de wedstrijd te bekijken. Ze zijn allemaal gekleed in een mengeling van rood, groen en wit. Altijd het WK in Marokko, laat het de pionier zijn, het record, het watermerk dat nooit vervaagt. Of misschien is het gewoon de hoop, de sfeer, dat de eeuwige blauwbloeden die de sport bijna een eeuw hebben gedomineerd, plaats kunnen maken voor anderen.